Na hlavný obsah

Maroš Žilinka legfőbb ügyész utasítására vizsgálat indul Roman Mikulec és Hamran István ellen

A vizsgálat célja megállapítani, hogy nem történt-e részükről hatalommal való visszaélés a migráció kezelését illetően. A belügyi szóvivő elhatárolódott az ügytől.

Maroš Žilinka legfőbb ügyész utasítására vizsgálat indul Roman Mikulec és Hamran István ellen
Maroš Žilinka Foto: TASR

Maroš Žilinka legfőbb ügyész utasítására a Trencséni Kerületi Ügyészség vizsgálatot indított Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter és Hamran István országos rendőrkapitány ellen, azzal kapcsolatban, nem történt-e részükről hatalommal való visszaélés a migráció kezelését illetően.

A belügyminisztérium szóvivője elhatárolódott az ügytől. „Tartunk tőle, hogy a kezdeményezés mögött egyéb súlyos témák elkendőzésének szándéka áll, az effajta kommunikáció ugyanis inkább a politikai ellenzékre jellemző“ – jegyezte meg Zuzana Eliášová. Hozzátette ugyanakkor, hogy a belügyi tárca együttműködik a nyomozó szervekkel.

A szóvivő kifejtette, hogy a belügy által megtett lépések összhangban vannak a nemzetközi jogokkal és Szlovákia érdekeivel is. Emlékeztetett arra is, hogy Roman Mikulec a belügyminiszteri pozíció elfoglalása óta hangoztatja európai szinten is a migráció kezelésnek fontosságát, úgy a menekültek származási országában, mint azokban az országokban, amerre a migrációs útvonalak vezetnek.

(TASR, parameter)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban