Na hlavný obsah

Az energiavállalatok rendkívüli nyereségének megadóztatása is terítéken a parlamentben

Az energiatermelőknek-és szolgáltatóknak adózniuk kellene a 0,9 megawatt teljesítményt meghaladó berendezések utáni többletbevételből.

Az energiavállalatok rendkívüli nyereségének megadóztatása is terítéken a parlamentben
Foto: TASR

A 78. ülésszak hatodik napjának kezdetén az energiavállalatok rendkívüli nyereségének megadóztatásáról lesz szó a parlamentben. Ezt a célt szolgálja az energiatörvény módosítása, amelyet a plénum gyorsított eljárásban tárgyal.

A törvénytervezet szerint az energiatermelőknek, valamint az energiaszolgáltatóknak a jövőben adót kell fizetniük a 0,9 megawattnál (MW) nagyobb teljesítményű berendezésekből származó többletbevételből.

A törvénymódosítás célja továbbá a Szlovák Köztársaságba csővezetéken szállított orosz olaj és az ilyen olajból előállított olajtermékek címkézési kötelezettségének bevezetése.

A jogszabályi normának ugyanakkor lehetővé kell tennie a Hálózati Iparágak Szabályozási Hivatala (ÚRSO) által jóváhagyott vagy meghatározott hőár és a kormány által rendelettel meghatározott hőár közötti különbözet ​​fedezetének támogatását.

A képviselők szavaznak az általános forgalmi adóról szóló törvény, valamint a jövedelemadó-törvény módosításáról is, amely egyebek mellett az adóbónusz 140 euróra emelését javasolja.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban