Na hlavný obsah

Az orvosi kamara közvetítene a kormány és az orvos szakszervezet között

A szakszervezet azonban elutasítja az orvosi kamara közvetítését "egyértelmű összeférhetetlenségről van szó"

Az orvosi kamara közvetítene a kormány és az orvos szakszervezet között
Foto: TASR/Jaroslav Novák

A Szlovák Orvosi Kamara (SLK) közvetítene a kormány és az orvos szakszervezet között. A kamara ajánlotta fel ezt Eduard Heger (OĽaNO) kormányfőnek az egészségügyi minisztériumban pénteken folytatott tárgyaláson. Heger elfogadta a javaslatot. A kormány és az orvos szakszervezet közti tárgyalás következő fordulóját szombatra (november 26.) tervezik a kormányhivatalba.

Az orvos szakszervezet azonban elutasítja, hogy a Szlovák Orvosi Kamara közvetítsen a kormánnyal folytatott szombati tárgyalásokon. Ugyanakkor más közvetítő bevonását nem zárja ki – tájékoztatta a TASR-t Peter Visolajský, az Orvos Szakszervezetek Szövetségének (LOZ) elnöke.

„Ilyen feladatot csak független mediátor láthat el, az Orvosi Kamara pedig nyilvánosan állást foglalt a felmondásukat benyújtó orvosok elvárásaival szemben” – mondta.

Hozzátette, hogy az orvosi kamara korábban az alkotmánybíróságon támadta meg a nővérek bérét rendező törvényt, és a szakszervezet követelései között a nővérek bérével kapcsolatos pont is szerepel, így szerinte egyértelműen összeférhetetlenségről van szó. Információk szerint a mai tárgyaláson közvetítő nélkül tanácskozi az orvos szakszervezet és a kormány

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban