Na hlavný obsah

Veszélyben van a sürgősségi betegellátás számos kórházban

Ha nem születik megállapodás az orvosok és a kormány között, akkor bizonyos rendelőkben csak az akut panaszokkal érkezőket láthatják el.

Veszélyben van a sürgősségi betegellátás számos kórházban
Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Amennyiben nem születik megállapodás az orvosok és a kormány között a béremelésről, bizonyos kórházakban megszűnhet a sürgősségi betegellátás. A pozsonyi egyetemi kórház azt feltételezi, hogy ha 500 orvos távozik, a rendelők csak úgy tudnak majd működni, hogy kizárólag az akut panaszokkal érkezőket látják el. Ez az intézmény már azt is bejelentette, hogy december elsejétől minden tervezett műtétet elhalasztanak, valamint korlátozzák a kórházi felvételeket is. Az érsekújvári egyetemi kórház is ugyanígy jár el.

A Zsolna megyében található kórházak figyelmeztettek, a sürgősségi betegellátás normális működése forog kockán, mivel az orvosok felmondása esetén ezt sajnos képtelenek biztosítani. A bajmóci egészségügyi intézményekben otthoni ellátásra bocsáthatják azokat, akiknek az állapota ezt már megengedi. A kassai kórház vezetősége biztosította a lakosokat, hogy a szülészeti és nőgyógyászati osztály a felmondásoktól függetlenül tovább fog működni.

(tasr, ujszo)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban