Na hlavný obsah

Kizárta az idegenkezűséget Milan Lučanský halála ügyében az ügyészség

Elutasította a belső ellenőrzést végző hivatal által emelt panaszokat.

Kizárta az idegenkezűséget Milan Lučanský halála ügyében az ügyészség
Foto: TASR - Jakub Kotian

Az Eperjesi Kerületi Ügyészség kizárta az idegenkezűséget Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitány halálával kapcsolatban.

Az ügyészség a vizsgálat alapján elutasította a belső ellenőrzést végző hivatal által emelt, a vizsgálat megszüntetésével kapcsolatos panaszokat – közölte Pavol Matija eperjesi kerületi ügyész.

„Nem történt bűncselekmény, nincs ok az ügy átminősítésére. Voltak következmények, de az idegenkezűséget kizárták“ – mondta az ügyész a cellában elszenvedett sérülések kapcsán felmerült gyanúkra reagálva.

Sem a rendőrség belső ellenőrzésének (ÚIS) nyomozója, sem az ügyész nem állapított meg olyan tényeket, amelyek indokolnák a büntetés-végrehajtási intézet dolgozóinak büntetőjogi felelősségre vonását.

Nem igazolódott be, hogy Milan Lučanský esetében elmulasztották volna a kötelezettségüket, vagy nem intézkedtek volna volna megfelelően.

Pavol Matija kerületi ügyész közölte, a vizsgálat pártatlan és szakszerű volt, mentes mindenféle külső befolyástól.

Marek Švagerko ügyész elmondta, a nyomozás keretében számos intézkedést hajtottak végre, 3 sértettet hallgattak ki, összesen 87 kihallgatást, 3 szembesítést hajtottak végre, több szakértőt meghallgattak, rekonstruálták az ügyet, összesítették a szakértői jelentéseket, iratokat és dokumentumokat.

Milan Lučanský volt országos rendőr-főkapitány 2020. december 29-én öngyilkosságot kísérelt meg az eperjesi börtönben, aminek következtében december 30-án elhunyt.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban