Na hlavný obsah

Peter Visolajský: Nem segít a kórházokon a kormány stabilizációs juttatása

Szlovák Orvosszakszervezet Szövetségének az elnöke hangsúlyozta, hogy a kormány szerdai sajtótájékoztatójáig meg voltak arról győződve, hogy sikerült a megállapodás.

Peter Visolajský: Nem segít a kórházokon a kormány stabilizációs juttatása
Foto: TASR/Jaroslav Novák

A kormány által az egészségügyi dolgozóknak felajánlott stabilizációs juttatás, sem hosszú, sem rövid távon nem segít a kórházakon. Ezt Peter Visolajský, a Szlovák Orvosszakszervezet Szövetségének (LOZ) elnöke jelentette ki az egészségügyi minisztériumban csütörtökön folytatódó tárgyalások megkezdése előtt. Elmondása szerint a szakszervezetisek a kormány szerdai sajtótájékoztatójáig meg voltak győződve arról, hogy a megállapodás felé haladnak.

Visolajský hangsúlyozta, hogy a LOZ részéről nincsenek új követelések. „Nem kértünk további eurómilliókat, nem voltak további követeléseink. Technikai megbeszéléseket folytattunk az Egészségügyi Minisztériummal a munkaszerződésekről, olyan dolgokról, amelyek most a magasabb szintű kollektív szerződésekben szerepelnek, hogy lehetséges lenne-e ezeket a munkaszerződésekbe is belefoglalni“ – tette hozzá.

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter viszont új követelésekről beszélt. A szakszervezeti vezető szerint ez tisztán technikai vita és félretájékoztatás, amely kívül esik a LOZ nyolc követelésén. Megismételte, hogy a LOZ célja továbbra is a megállapodás elérése, hogy a kórházakban biztosított legyen az egészségügyi ellátás.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban