Na hlavný obsah

A minisztérium mentőövet dob a szociális intézményeknek

Az infláció és az energiaválság okozta áremelkedést hivatott kiegyensúlyozni a szociális ügyi tárca támogatása, amelyet az idősek otthona üzemeltetői kaphatnak.

A minisztérium mentőövet dob a szociális intézményeknek
Foto: TASR

Inflációs segélyért folyamodhatnak a szociális szolgáltatók. A támogatás az infláció növekedése folytán megemelkedett üzembentartási költségeket és energiaárakat hivatott fedezni. A Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium közzétette az egyszeri anyagi hozzájárulás igényléséhez szükséges nyomtatványt. Egy csaknem 20 millió eurós inflációs segélycsomagot különítettek el a szociális szolgáltatók részére.

Az inflációs segély iránti kérelmét a szolgáltatónak a szükséges melléklettel együtt 2022. december 2-ig kell eljuttatnia a munkaügyi minisztériumhoz. A támogatási útmutató és vonatkozó kérvény formanyomtatványa megtalálható a tárca honlapján. A segélyt igényelheti minden járóbeteg-, bentlakásos vagy egyéb formában szociális szolgáltatást nyújtó állami és nem állami létesítmény, illetve azok alapítói, feltéve, hogy minden régióban képviselettel rendelkeznek.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban