Na hlavný obsah

Az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményei

Az oroszok továbbra is Herszont lövik. Márciusig lehet számolni az áramkimaradásokkal. Az ukrán tisztviselők újabb orosz mozgósításra hívták fel a figyelmet.

Az orosz-ukrán háború legfrissebb fejleményei
Foto: TASR/AP

Terrorista államnak minősítette Oroszországot a NATO parlamenti közgyűlése. Ismét nagy erőkkel lőtték az orosz csapatok az ukránok által visszafoglalt Herszon városát. A visszavonuló csapatok a „felpörzsölt föld” taktikáját alkalmazzák, vagyis próbálnak mindent megsemmisíteni ami az útjukba kerül.

Márciusig maradhatnak az áramkimaradások Ukrajnában. Ha nem lesznek újabb támadások az elektromos hálózat ellen, akkor az áramtermelés jelenlegi feltételei mellett az áramhiány egyenletesen oszlik el az egész országban. Előreláthatólag mindenhol lesznek áramkimaradások, de azok kevésbé lesznek tartósak. Időközben leesett az első hó Ukrajnában, a közelgő tél miatt az ENSZ figyelmeztetést adott ki egy közelgő humanitárius katasztrófára.

Mindeközben a Kreml kijelentette, hogy nem készülnek újabb mozgósításra. Az ukrán tisztviselők jelentései azonban arról tanúskodnának, hogy továbbra is toboroznának az oroszok. Arról is felröppentek hírek, hogy egykor Afganisztánban harcoló zsoldosokat is küldhetnek a frontra. Az agresszor a Wagner-csoporton belül szinte mindenkit tud toborozni.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban