Na hlavný obsah

Oroszország szeretné, ha Ankara tartózkodna a „túlzott erő alkalmazásától“

Alekszandr Lavrentyev kijelentette, hogy Oroszország mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozzon egy nagyszabású szárazföldi hadműveletet Szíria területén.

Oroszország szeretné, ha Ankara tartózkodna a „túlzott erő alkalmazásától“
Recep Tayyip Erdogan Foto: TASR/AP

Oroszország reméli, hogy Törökország tartózkodik a „túlzott erő alkalmazásától“ Szíriában, ahol Ankara azzal fenyegetőzött, hogy a légicsapások mellett szárazföldi hadműveletet is indít kurd harcosok ellen. Vlagyimir Putyin orosz elnök szíriai különmegbízottja, Alekszandr Lavrentyev a kazah fővárosban, Asztanában zajló Oroszország, Törökország és Irán közti háromoldalú találkozón úgy nyilatkozott, „Oroszország már hónapok óta mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozzon egy nagyszabású szárazföldi hadműveletet“ Szíriában.

Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök hétfőn kijelentette, hogy a török ​​hadsereg hadműveletei Észak-Szíriában és Irakban nem korlátozódhatnak a légicsapásokra, hanem a szárazföldi csapatok bevonásáról is tárgyalnak. Az Operation Claw-Sword fedőnevű offenzíva egy héttel azután kezdődött, hogy Isztambul központjában egy robbanásban hat ember meghalt és 81 ember megsebesült. Ankara a kurd fegyvereseket okolja a támadásért, de ők tagadják, hogy részt vettek volna a támadásban.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban