Na hlavný obsah

Inflációs segélyért folyamodhatnak a szociális szolgáltatók

A segély az infláció növekedése folytán megnövekedett üzembentartási költségeket és energiaárakat hivatott fedezni.

Inflációs segélyért folyamodhatnak a szociális szolgáltatók
Illusztrációs felvétel Foto: TASR - Erika Ďurčová

Inflációs segélyért folyamodhatnak a szociális szolgáltatók. A segély az infláció növekedése folytán megnövekedett üzembentartási költségeket és energiaárakat hivatott fedezni.

A Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium közzétette az egyszeri anyagi hozzájárulás igényléséhez szükséges nyomtatványt. Egy csaknem 20 millió eurós inflációs segélycsomagot különítettek el a szociális szolgáltatók részére – tájékoztatott a tárca sajtóosztálya.

Az inflációs segély iránti kérelmét a szolgáltatónak a szükséges melléklettel együtt 2022. december 2-ig kell eljuttatnia a munkaügyi minisztériumhoz. A támogatási útmutató és vonatkozó kérvény formanyomtatványa megtalálható a tárca honlapján.

Inflációs segélyt igényelhet minden járóbeteg-, bentlakásos vagy egyéb formában szociális szolgáltatást nyújtó állami és nem állami létesítmény, illetve azok alapítói, feltéve, hogy minden régióban képviselettel rendelkeznek.

A támogatást egyaránt igényelhetik ambuláns és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó létesítmények, valamint kiegészítő szociális szolgáltatásokat és távközlési technológiákat alkalmazó szociális szolgáltatásokat nyújtók is.

A támogatás egyik feltétele, hogy az adott szociális szolgáltatás legkésőbb 2022. január 1-jétől elérhető legyen. Ezzel egyidejűleg a szociális szolgáltatási létesítmény férőhelyeinek kihasználtsága legalább a nyilvántartott férőhely 50 százalékát el kell érje, amit a szociális szolgáltatás típusától függően különböző módon kell igazolni.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban