Na hlavný obsah

Egyes politikusok színtiszta számításból tesznek gyűlöletkeltő kijelentéseket

Ezt Zuzana Čaputová államfő jelentette ki a prágai Károly Egyetem Szociológiai Karának hallgatóival folytatott beszélgetésén.

Egyes politikusok színtiszta számításból tesznek gyűlöletkeltő kijelentéseket
Foto: NOVINY.SK/ČTK

Egyes politikusok színtiszta számításból tesznek gyűlöletkeltő kijelentéseket, hogy meglovagolják a társadalmi elégedetlenség hullámait és politikai pontokat gyűjtsenek – jelentette ki Zuzana Čaputová államfő a prágai Károly Egyetem Szociológiai Karának hallgatóival folytatott beszélgetésén.

„A szavaink és nézeteink súlya megsokszorozódik a medializálás által” – folytatta Čaputová, példaként felhozta, hogy megválasztása előtt, egyszerű állampolgárként sokkal kisebb súlya volt az ő kijelentéseinek is. A hallgatók számára a tisztesség erejét emelte ki. Példaként az államfő éppen a bársonyos forradalmat hozta fel, amikor a társadalom ereje képes volt megváltoztatni a rendszert.

Zuzana Čaputová a bársonyos forradalom előestéjén hagyományosan Csehországba látogat. Szerda délután a prágai várban találkozott Miloš Zeman államfővel, majd a Nemzeti sugárúton megkoszorúzta a Bársonyos forradalom emlékművét.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban