Na hlavný obsah

Migráció kérdéskörében nyilvánultak meg parlamenti képviselők

Gyimesi György és Juraj Krúpa nem értennek egyet abban, hogy a belügyminiszter, Roman Mikulec sikersen képes kezelni a helyzetet.

Migráció kérdéskörében nyilvánultak meg parlamenti képviselők
Roman Mikulec Foto: TASR

Átfogóbban kell kezelni a migrációt, többek között a magyar-szerb és a görög-török határon – értett egyet Juraj Krúpa (SaS) és Gyimesi György (OĽaNO) parlamenti képviselő. Mindketten úgy látják, hogy a helyzetet európai szinten is kezelni kell. Abban azonban nem értenek egyet, hogy Szlovákia és Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter képes-e kezelni a helyzetet.

Gyimesi bízik Mikulecben. Krúpa szerint a miniszter átaludt egy újabb válságot, és a parlamentben a menesztését fogja megszavazni. Gyimesi kijelentette, hogy a migrációs probléma nem új keletű, utalva a szerb-magyar határon kialakult helyzetre. Szerinte ostobaság úgy tenni, mintha Mikulec lenne a felelős a válságért. Hangsúlyozta, hogy Szlovákia csak tranzitország a migránsok számára, és mivel a Cseh Köztársaság visszaküldi őket hozzánk, nekünk kell tennünk valamit értük.

Ami a szlovák-magyar határon kialakult helyzetet illeti, a kormány nem akar a határ lezárásának útjára lépni, ami megnehezítené a magyar határvidéken élő sok ember helyzetét. Krúpa szerint Mikulecnek a titkosszolgálatoktól vagy az idegenrendészettől kellett információt kapnia arról, hogy migrációs hullám van, és lépéseket kell tenni.

„Ahelyett, hogy előre figyelmeztetnénk, utólag foglalkozunk vele“ – mutatott rá. Krúpa kifejtette, a problémát a rendőrség alacsony létszáma okozza. Úgy véli, Szlovákia nem tud mit kezdeni a csempészekkel, ami annak bizonyítéka, hogy Mikulec nem alkalmas a feladatra.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban