Na hlavný obsah

A belügyminisztérium szóvivője: Roman Mikulec intenzíven foglalkozik a migrációs problémával

Zuzana Eliášová Juraj Krúpa kijelentéseire reagált, aki a miniszter mulasztásairól beszélt az RTVS szombati vitaműsorában.

A belügyminisztérium szóvivője: Roman Mikulec intenzíven foglalkozik a migrációs problémával
Foto: TASR

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter hivatali ideje alatt folyamatosan foglalkozott az illegális migrációval – jelntette ki Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője Juraj Krúpának (SaS) az RTVS vitaműsorában tett kijelentéseire reagálva, aki a miniszter mulasztásáról és a helyzet kezelésének elmulasztásáról beszélt. A szaktárca úgy véli, Krúpa célzottan politizálásra használja a témát, akárcsak Roman Mikulec leváltását is.

A belügyminiszter aktív kapcsolatban áll a külügyminiszterrel és az Európai Bizottsággal, valamint aktívan és rendszeresen tájékoztatja a kormányban dolgozó kollégáit a megtett intézkedésekről – mondta a szóvivő. Hangsúlyozta, hogy intenzíven foglalkoznak a kérdéssel. Kitart amellett, hogy a problémát nem nemzeti, hanem európai szinten lehet megoldani, és hogy a belső ellenőrzés nem fogja megállítani a Schengenen belüli másodlagos migrációt.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban