Na hlavný obsah

Zelenszkij: 4 millió ukrán van lekapcsolva az áramszolgáltatásról

Az ukrán elnök arról is beszélt, hogy a fűtési szezonban szükséges áruk behozatala mentesül az áfa és az importvám alól.

Zelenszkij: 4 millió ukrán van lekapcsolva az áramszolgáltatásról
Volodimir Zelenszkij Foto: TASR

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden megtartotta a már szokásossá vált esti beszédét. Elmondása szerint folytatódik a munka a normális élet helyreállításán a felszabadított területeken. Hozzátette, az elmúlt napokban a Harkivi terület két körzetében több mint ezer háztartásban állt helyre a gáz- és az áramszolgáltatás, és az orosz csapások által megrongált összes energetikai létesítményben folynak a javítási munkálatok.

„Kedd este óta 14 régióban és Kijev városában mintegy 4 millió ukrán van lekapcsolva az áramszolgáltatásról. A legtöbbjüket azonban stabilizációs menetrendek alapján kapcsolták le, nem pedig vészhelyzetben” – mondta.

Zelenszkij arról is beszélt, hogy kormánya fontos döntést hozott, amely segít átvészelni a téli időszakot. A fűtési szezonban szükséges áruk behozatala mentesül az áfa és az importvám alól. „Világosan értjük: a tél fegyverré alakítása a terrorista állam terve államunk és egész Európa ellen. De mi mindent megteszünk azért, hogy ez az orosz terv is megbukjon, úgy, mint a korábbiak” – mondta az ukrán elnök.

(telex)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban