Na hlavný obsah

Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország támogatni fogja Finnország NATO-csatlakozását

Finnország és Svédország múlt héten megerősítette, hogy egyszerre akarnak belépni a katonai szövetségbe, ahova májusban adták be csatlakozási kérelmüket.

Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország támogatni fogja Finnország NATO-csatlakozását
Foto: Grzegorz Bruszewski

Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország támogatni fogja Finnország NATO-csatlakozását – tájékoztatott Sauli Niinistö finn elnök a Twitter-oldalán, miután telefonon beszélt a magyar kormányfővel. „Jó, hogy Finnország számíthat Magyarországra a NATO-csatlakozásról szóló ratifikációban. Örömmel várom, hogy szövetségesként is tovább erősítsük a finnugor kapcsolatainkat” – írta Niinistö Finnország és Svédország múlt héten megerősítette, hogy egyszerre akarnak belépni a katonai szövetségbe, ahova májusban adták be csatlakozási kérelmüket.

Ennek véglegesítéséhez azonban a tagországok törvényhozási jóváhagyása is kell, ami Magyarország és Törökország esetében még nem történt meg. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az október 22-i kormányinfón azt mondta, hogy december közepéig tart az őszi ülésszak, addig „jó eséllyel” ratifikálja az Országgyűlés a csatlakozási javaslatot.

(telex, mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban