Na hlavný obsah

Így reagáltak a politikusok a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló szerdai elutasító parlamenti szavazás után

Sulík a következő választás során olyan koalícióba lépne be az SaS-el, amely kormányprogramja közé tartozna a bejegyzett élettársi kapcsolat elfogadása.

Így reagáltak a politikusok a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló szerdai elutasító parlamenti szavazás után
Foto: TASR/AP

Azután, hogy a parlament szerdán elutasította a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló SaS-es javaslatot, Richard Sulík, a liberálisok elnöke elmondta, pártja a következő választás után csak olyan koalícióba lépne be, amely kormányprogramban rögzíti a bejegyzett élettársi kapcsolat elfogadását.

Richard Vašečka, az OĽaNO parlamenti képviselője, aki a javaslat ellen szavazott, úgy indokolta döntését a közösségi hálón megosztott bejegyzésében, hogy „A választás előtt megígértük önöknek, hogy megvédjük a házasságot, azaz egy férfi és egy nő közötti szövetséget.“ Hozzátette, az élettársak tulajdonjogának rendezésében készek segíteni.

Eduard Heger miniszterelnök utasította Viliam Karas igazságügy-minisztert, hogy azonnali hatállyal dolgozzon ki egy törvénymódosítást.

Zuzana Čaputová egy facebook-posztban fejezte ki csalódottságát a szavazás eredményével kapcsolatban: “Az üres gesztusok és deklarációk már nem elegendők. Hogyan akarunk hozzájárulni polgártársaink biztonságérzetéhez és erősíteni az elfogadásukat, ha a képviselők egy közjegyzői jegyzőkönyvtől is félnek?!” – fogalmazott az államfő.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban