Na hlavný obsah

Rendkívül magas az összeesküvés-elméletekben hívők aránya Szlovákiában

Szlovákiában azzal az elmélettel értenek egyet a legtöbben, hogy szándékosan elhallgatják az emberek elől az oltások káros hatását.

Rendkívül magas az összeesküvés-elméletekben hívők aránya Szlovákiában
Foto: tasr

Világviszonylatban is rendkívül magas az összeesküvés-elméletekben hívők aránya Szlovákiában. A nagyszombati Szent Cirill és Metód Egyetem és a Focus ügynökség közös felmérése szerint a konspirációs index a szlovákiai lakosság körében 30,27, ami a legmagasabb, amit ezzel a módszerrel eddig különféle országokban megállapítottak.

Az értéket az alapján számítják ki, hogy hányan hisznek a világszerte legelterjedtebb konspirációs teóriákban. Eddig Törökországban volt a legmagasabb ez az index (25,29), a legalacsonyabb pedig Dániában (6,29). Szlovákiában azzal az elmélettel értenek egyet a legtöbben, hogy szándékosan elhallgatják az emberek elől az oltások káros hatását (46,6%), továbbá azzal, hogy a világot egy titkos csoport irányítja, függetlenül attól, hogy az egyes országokban éppen ki kormányoz (45%).

„Ezek az adatok összhangban vannak a Globsec 2020-as felmérésének eredményével, melyet tíz közép-kelet-európai országban végeztek“. A felmérést augusztus 10-e és 21-e között végezték 1514 megkérdezett bevonásával.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban