Na hlavný obsah

Több tízezren tüntettek a tanárok jogaiért Budapesten

Méltó bért, szabad oktatást követeltek.

Több tízezren tüntettek a tanárok jogaiért Budapesten
Foto: Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete FB

Szerdán a reggeli óráktól kezdve az ország több pontján vidéken, Budapesten is tiltakozó és figyelemfelhívó akciókat tartottak a tanárok, a diákok és szülők együttműködésével.

A budapesti Madách téren rendhagyó flashmob keretén belül az szimbolikusan kukába dobták a magyar közoktatás problémáit, míg a Széll Kálmán téren temetéssel mondtak véleményt az oktatás jelenlegi állapotáról.

A demonstrációsorozat során a Margit híd elfoglalására is sor került késő délután, fél óra alatt teljesen megtelt tüntetőkkel a híd és környéke, többezres tömeg gyűlt össze, hatalmas tömeg biztonságosabb kezelés érdekében a szervezők a demonstrálók egy részét a Kossuth térre irányították.

A tiltakozók a nap végén a Kossuth térre vonultak, itt az esti órák során több tízezres, rég nem látott tömeg gyűlt össze. A demonstráció során koncertek követték egymást, majd többen felszólaltak a tánor ügye érdekében. Felszólalt Törley Katalin, a Kölcsey elbocsátott tanára, Pilz Olivér miskolci tanár, valamint Molnár Áron és Nagy Ervin színészek is. A demonstráció 22 óra után ért véget.

A demonstrációval, volumene ellenére a köztévé nem foglalkozott és egyelőre az állampárt sem reagált.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban