Na hlavný obsah

Rájár a rúd mostanában Donald Trumpra

Nemrég Donald Trump volt amerikai elnök beperelte a CNN-t rágalmazásért. Állítása szerint a csatorna „rágalmazási és becsületsértési kampányt” folytatott ellene.

Rájár a rúd mostanában Donald Trumpra
Foto: TASR

Mindezek mellett Donald Trumpnak jelentős jogi gondokkal kell szembenéznie, mivel az amerikai igazságügyi minisztérium büntetőeljárást indított ellene, amiért 2021 januárjában, hivatalából való távozása után titkosított kormányzati iratokat vitt magával a floridai, mar-a-lagói birtokára.

De a Trump mint üzletembe képe is kezd meginogni. Egy több mint kétszáz oldala vádirat szerint a Trump Organization birtokában lévő lakások, épületek értékét mesterségesen pumpálták feljebb, hogy azokra nagyobb összegű hitelt vehessenek fel, magasabb kártérítést kínáló biztosítást köthessenek.

 A 2011 és 2021 közti éves pénzügyi jelentéseket átvizsgálva a főügyészség emberei 23 ingatlan és vagyontárgy esetében mintegy kétszáz félrevezető, illetve hamis értékelésre bukkantak, amelyek mind visszaélésre utalnak. De egy újabb könyv is megjelent a közelmúltban, a szerző Trump fehér házi viselt dolgait tárgyalja, hogy vírustagadó létére mennyire félt az elnök mikor beteg lett és hogy miként tiltotta meg közvetlen környezetének, hogy maszkot viseljenek a társaságában, és hogy az elnök rendszeresen dokumentumokat húzott le a Fehér Ház vécéjén.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban