Na hlavný obsah

A pedagógusok melletti szolidaritási tüntetést tartottak Budapesten

Az oktatás megmentéséért, a fiatalok jövőjéért, az oktatásban dolgozók megbecsüléséért és a sztrájk jogáért álltak ki a résztvevők.

A tanárok melletti szolidaritási tüntetést és koncertet tartottak szerda este Budapesten, a Kossuth téren; a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom közös demonstrációján az oktatás megmentéséért, a fiatalok jövőjéért, az oktatásban dolgozók megbecsüléséért és a sztrájk jogáért álltak ki a résztvevők.

A teret megtöltő tömeg előtt Törley Kata, a Tanítanék Mozgalom alapítója elmondta, évek óta küzdenek az oktatási rendszer megújításáért, és az „arrogáns, párbeszédképtelen hatalommal szemben“ állnak ki régóta. Mostanra a tanárhiány olyan méreteket öltött, hogy szembe kell néznünk azzal: az oktatási rendszer összeomlott és maga alá temet mindenkit, tanárt, szülőt, diákokat, a gyerekeket – hangoztatta Törley Kata.

Közölte, mozgalma két alapvető követelést fogalmazott meg, amelyek nélkül nem lehet ráfordulni az oktatási rendszer még megoldandó problémáira. Ezek pedig a pedagógusok sztrájkjogának helyreállítása és az azonnali intézkedés a pedagógusok munkakörülményeinek és bérhelyzetének javítása érdekében – mutatott rá Törley Kata.

(mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban