Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Továbbra is döcög a kisebbségi kormányzás. Az SaS a Hlas-SD-vel szövetkezik Matovič ellen. Žilinka főügyész felülhetett az orosz propagandának.

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel
Foto: TASR

Kisebbségi kormányzás legnagyobb hátulütője a voksvadászat. Két héttel ezelőtt elmaradt egy parlamenti ülés mert az SaS nem támogatta meg szavazatokkal a megnyitását. A koalícióból kilépő liberálisok ezzel tesztelni akarták, hogy mennyien támogatják a kormányt. Az országban tapasztalt társadalmi és gazdasági helyzet miatt nagyon nehéz lesz a kisebbségi kormány munkája, mégha a miniszterelnök, Eduard Heger (OĽaNO) a nyilatkozatai alapján bizakodó.

Matovič és Sulík közötti ellentét még továbbra is fennáll. Az SaS képviselői elegendő aláírást gyűjtöttek össze Igor Matovič pénzügyminiszter (OĽaNO) visszahívásáról szóló rendkívüli ülés kiírásához. A javaslatot az SaS-eseken kívül a Hlas képviselői is támogatták.

Könnyen lehet, hogy felült az orosz dezinformációra a főügyész. Maroš Žilinka vizsgálatot indított egy kelet-szlovákiai kis településen történt állítólagos sírgyalázás ügyében. A pozsonyi orosz nagykövetség azzal vádolta Ladomirová településének a polgármesterért, a független Vladislav Cupert, hogy munkagépekkel távolíttatta el a településen első világháborús orosz sírok betonkereteit. A rendőrség cáfolta és álhírnek minősített a katonai temető megrongálását.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban