Na hlavný obsah

Az SaS támogatni fogja a kormány egészségügyi dolgozók fizetésemelését

Jana Bittó Cigániková, a parlament egészségügyi bizottságának SaS-es elnöke kiemelte, hogy ne csak a kórházak, hanem a rendelők költségvetésével is foglalkozzon a fizetésemelési javaslat.

Az SaS támogatni fogja a kormány egészségügyi dolgozók fizetésemelését
Jana Bittó - Cigániková Foto: TASR/Martin Baumann

Az SaS támogatni fogja a kormány egészségügyi dolgozók fizetésemelésével kapcsolatos javaslatát – jelentette ki Jana Bittó Cigániková a parlament egészségügyi bizottságának SaS-es elnöke. Viszont hangsúlyozta, hogy az egészségügyi minisztérium egyéb rendszerszintű intézkedésit is figyelemmel követi majd.

„A minisztérium jelenlegi javaslatát korrekt első lépésnek tartom, viszont fontos, hogy ne csak a kórházak költségvetésével foglalkozzanak, hanem a béremelést a rendelők költségvetésébe is kalkulálják bele,“ – nyilatkozta Cigániková.

Véleménye szerint ugyanis ha csak a kórházi dolgozók fizetése emelkedik, fennáll a veszély, hogy a rendelőkből tömegesen távoznának a dolgozók a kórházakba, és veszélybe kerülhetne az egészségügyi ellátás. A javaslatot, amelyet a képviselők már második olvastaba utaltak, gyorsított eljárásban tárgyalja a parlament.


(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban