Na hlavný obsah

Megkezdte őszi ülésszakát a parlament

Ma arról is szavazhatnak a képviselők, hogy a parlament szeptember végéig kötelezze-e a kormányt az energiaár-emelkedés negatív következményeinek enyhítésére.

Megkezdte őszi ülésszakát a parlament
Foto: TASR

A koalíciós képviselők ma támogatták Štefan Kuffa, az ĽSNS frakciójából kilépett független képviselő ügyrendi indítványát egy új napirendi pont felvételére. Ennek értelmében arról is szavazhatnak ma a képviselők, hogy a parlament szeptember végéig kötelezze-e a kormányt az energiaár-emelkedés negatív következményeinek enyhítésére.

Anna Zemanovának, az SaS frakcióvezetőjének azon indítványát ezzel szemben elutasította a parlement, amely értelmében az ülés elején tárgyalták volna meg pártja több javaslatát. Richard Sulík pártja ezt követően, a napirend elfogadásakor tartózkodott, így az végül 93 szavazattal ment át.

Tomáš Tarabát javasolja a parlament alelnöki posztjára Filip Kuffa. Mindkét képviselő a Kotleba-féle ĽSNS pártlistáján került a parlamentbe. A négy alelnöki posztból jelenleg kettő betöltetlen: az egyik még Juraj Šeliga (Za ľudí) tavalyi lemondása után üresedett meg; a másik azután, hogy az SaS-es Milan Laurenčík a pártja kormányból való távozása után pótképviselőként kiesett a parlamentből.

Taraba úgy gondolja, mivel a koalíciónak már nincs többsége, nem jár nekik a három alelnöki pozíció. Az OĽaNO frakcióvezetője, Michal Šipoš szerint viszont igen. Az SaS-nek két jelöltje van: Martin Klust vagy Anna Zemanovát jelölné a pozícióra. Šipoš nem zárta ki az SaS-szel való megállapodást.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban