Na hlavný obsah

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel

Az eseményeket nézve nincs uborkaszezon a szlovák belpolitikában.

Belpolitikai hírösszefoglaló Szilvássy Józseffel
Foto: TASR

Maroš Žilinka egyelőre nem tesz javaslatot Kotleba pártjának feloszlatására. A párt feloszlatására korábban is volt már kísérlet a szélsőjobboldali ideológiájuk miatt, azonban akkor sem és most sem sikerült kezdeményezni a Mi Szlovákiánk Néppárt megszűntetését.

A koalíciós válság sokadik fejezetéhez érkezett a szlovák belpolitika a múlthéten. Közeledik az SaS ultimátumának határideje. Az OĽaNO továbbra is kiáll a párt vezetője Igor Matovič pénzügyminiszter mellett, aki továbbra is keveri a lapokat. Egy Facebook bejegyzésben írta Matovič, hogy Richard Sulík Boris Kollár pártját, a Sme rodinát akarta kiebrudálni a parlamentből.

A Za ľudí képviselője, Jana Žitňanská ellenzéki szerződést javasol az SaS-szel a kormány külső támogatásáról, ha kenyértörésre kerülne sor. Az ötletet 1998-as csehországi parlamenti választások után kötött szerződés adja, amikor az eredmények tükrében nem lehetett kormánykoalíciót alakítani.

Mindeközben az ellenzék sem restelkedik. A pozsonyi bíróság kimondta, hogy a Smer fenegyereke, Luboš Blaha megsértette Zuzana Čaputová köztársasági elnök személyiségi jogait.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban