Na hlavný obsah

Szállításra készen várakozik az Északi Áramlat-1 földgázvezeték karbantartáson átesett turbinája

Szállításra készen várakozik az Északi Áramlat-1 földgázvezeték karbantartáson átesett turbinája a németországi Mannheimben, állítja Olaf Scholz német kancellár.

Szállításra készen várakozik az Északi Áramlat-1 földgázvezeték karbantartáson átesett turbinája

A Gazprom azonban nem hajlandó átvenni az eszközt, így egyelőre nem jön több gáz Németországba. Scholz először beszélt arról, hogy a bizonytalanság miatt megfontolják a még működő atomerőművek üzemben tartását.

Lehetetlen leszállítani a Kanadában megjavított turbinát az Északi Áramlat-1 gázvezeték portovajai kompresszorállomására az Oroszország ellen bevezetett kanadai, uniós és brit szankciók, valamint a Siemens szerződéses kötelezettségeinek megszegése miatt – tudatta az orosz gázipari vállalat Telegram-csatornáján.

Az orosz vállalat hetek óta a hiányzó turbinával indokolja a földgáz-szállítás korlátozását. Ezzel szemben Scholz azt állítja: „Az Észak Áramlat-1 vezetéken áthaladó gázmennyiség csökkentésének nincs semmilyen technikai oka. A turbinák működnek, itt van az egyik. Ezt a turbinát át tudjuk adni a szokásos procedúra keretében, ahogy az előző években is tettük. A Gazpromnak csupán annyit kellene mondania, hogy kéri vissza a turbinát“ .

(euronews)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban