Na hlavný obsah

A bíróság elrendelte, hogy Blaha köteles tartózkodni a további verbális támadásoktól

A Pozsonyi Kerületi Bíróság döntése azt igazolja, hogy a szólásszabadság már semmit nem jelent Szlovákiában, és az embereket a legfőbb közjogi méltóságok utasítására üldözik a nézeteik miatt - jelentette ki Ľuboš Blaha.

A bíróság elrendelte, hogy Blaha köteles tartózkodni a további verbális támadásoktól
Foto: TASR

A Smer-SD lelnöke aztkövetően tette ezeket a kijelentéseket, hogy a bíróság arra a döntésre jutott, a képviselő megsértette Zuzana Čaputová államfő személyiségi jogait. Blaha hozzátette, nem lepte meg a bíróság döntése. Szerinte az államfő kicsinyes, szűk látókörű és gyerekes támadást intézett a szólásszabadság ellen.

A Pozsonyi Kerületi Bíróság kimondta, hogy Ľuboš Blaha képviselő megsértette Zuzana Čaputová köztársasági elnök személyiségi jogait. A bíróság elrendelte, hogy Blaha köteles tartózkodni a további verbális támadásoktól és a hamis információk terjesztésétől. A döntés ellen további fellebbezésnek nincs helye. “A szólásszabadság még a politikában sem határtalan, és nem lehet durva hazugságokat és sértéseket takargatni vele” – reagált korábban Čaputová a bíróság határozatára.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban