Na hlavný obsah

Az amerikai külügyminiszter fogolycseréről tárgyalt orosz kollegájával

Antony Blinken Szergej Lavrovval való telefonbeszélgetése során kiemelte, hogy Oroszországnak teljesíteni kell a gabonaexport újraindítására vonatkozó megállapodásokat.

Az amerikai külügyminiszter fogolycseréről tárgyalt orosz kollegájával
2022. január 21., Genf - Antony Blinken, az USA külügyminisztere és Szergej Lavrov orosz külügyi tárcavezető Foto: TASR

Antony Blinken amerikai külügyminiszter közölte, hogy nyomást próbált gyakorolni orosz hivatali kollégájára, Szergej Lavrovra annak érdekében, hogy fogadja el az Oroszországban őrizetben lévő amerikaiak szabadon engedésére vonatkozó amerikai ajánlatot. – írja az Új Szó.

Blinken telefonbeszélgetésben próbálta rávenni Orosz kollégáját, hogy fogadják el a fogolycseréről szóló ajálatot. Az amerikai diplomácia vezetője közölte Lavrovval, hogy Oroszországnak teljesítenie kell az ukrán gabonaexport újraindítására vonatkozó megállapodásokat, valamint hogy Washington további szankciókat fog bevezetni Oroszországgal szemben.

Lavrov kifogásolta, hogy Washington nem teljesíti azon ígéretét, miszerint a büntetőintézkedések hatályát nem terjeszti ki az orosz élelmiszerek exportjára. Figyelmeztetett, hogy az amerikai szankciók tovább nehezítik az élelmezési helyzetet, és a nyugati fegyverszállítmányok csupán elnyújtják a konfliktust.

(Új Szó)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban