Na hlavný obsah

Hogyan készülhetünk fel a klímaváltozásra?

Folyamatosan nő a klímaszorongás az emberekben, azonban nem történnek mélyre ható változások, azzal kapcsolatban, hogy mentsük meg a bolgyónkat.

Hogyan készülhetünk fel a klímaváltozásra?
A klímaválgság már itt van most- áll a molinón. Foto: TASR/Jaroslav Novák

„A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján fel kell készülnünk a klímaváltozás egy olyan bomlasztó és irányíthatatlan szintjére, amely éhezést, pusztítást, migrációt, járványokat és háborúkat hoz magával.”

– idézet Jem Bendell brit kutató nagyhatású és népszerű tanulmányából.

2018 év végén megjelent kutatást a megjelenésekor inkább a depresszív és túlzóan pesszimista jelzővel illette a kutatói közeg. Azóta eltelt 4 év és benne vagyunk egy világjárványban és Európa területén csaknem 80 év után újra háború dúl. A klímaválság folyamatosan fenyegeti világunkat, egyre rosszabb jövőképet mutatnak a felmérések.

A lakosság is tudatosítja, hogy egyre nagyobb gond van a világunkban. Állandó témát szolgáltat a klímaváltozás, a klímaszorongás a mindennapok általános jelensége lett, hogy egy ember túl sok időt tölt a globális felmelegedés végkimenetelének elképzelésével. Annak ellenére, hogy tudatosítja az emberiség hogy valami nagy baj történik a klímával, nem történnek mélyreható változások.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban