Na hlavný obsah

A miniszterelnök nem érti, miért kellene leváltani az agrárminisztert

Heger kiemelte, hogy Samuel Vlčan továbbra is élvezi a kormány bizalmát.

A miniszterelnök nem érti, miért kellene leváltani az agrárminisztert
Eduard Heger miniszterelnök és Samuel Vlčan (OĽaNO-jelölt) agrárminiszter a nyitrai Penan pékségben tett látogatás után. Foto: TASR

Eduard Heger szerint nem Samuel Vlčan, az OĽANO által jelölt agrárminiszter okozta az inflációt és ezzel együtt az élelmiszerek árának emelkedését A miniszterelnök a közösségi hálón közölte, hogy ellenkezőleg, javaslatokat tett a probléma kezelésére, például az árplafon bevezetésére az alapélelmiszereknél. A miniszter továbbra is élvezi a koalíció bizalmát , írta bejegyzésében Eduard Heger, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek által jelölt korrmányfő a miniszter leváltására tett sikertelen ellenzéki próbálkozást követően.

„Egészen abszurd, hogy az a Smer-SD indítványozta a parlamentben Samuel Vlčan leváltását, amelynek kormányzása alatt a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség a korrupció melegágyává vált. A tisztességes gazdák százmillióktól estek el, míg Rošková grófnő leaszfaltozott területre kapott agrártámogatásokat”

– jegyezte meg Heger.

A kormányfő hozzátette, az ellenzék olyan okokat hozott fel a miniszter leváltására, amelyekkel most az egész világ próbál megbirkózni.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban