Na hlavný obsah

Hogyan érinti a fiatalok lelkivilágát a világesemények okozta bizonytalanság?

A háború és a koronavírus-járvány miatt nőtt azon fiatalok száma, akik szakember segítségét igénylik a szorongásos tünetek kezelésére.

Hogyan érinti a fiatalok lelkivilágát a világesemények okozta bizonytalanság?
Foto: Flickr

A pszichológusok szerint nőtt azon tinédzserek száma, akik szorongásos tünetekkel kerülnek szakemberekhez. Aggasztó jelenség, hogy a fiatalabb korosztálynál az önkárosító magatartások száma is növekedett. A világban zajló események miatt egyre több negativitás veszi körül a fiatalokat, amiknek a feldolgozása nem egyszerű folyamat.

A bizonytalanságban való létezéshez szükségesek a megküzdési stratégiák. Elengedhetetlenné válik a ifjú korosztályok mentális egészsége szempontjából, hogy nehéz élethelyzetek átélése után képesek legyenek visszanyerni az eredeti jó állapotukat. Számos lehetőség adódik a szakemberek által nyújtott segítséghez, de az egyéni felelősség szerepe is legalább ilyen fontos szerepet tölt be a lelki világ kezelésében.

Szükség van annak a megfigyelésére és tanulmányozására, hogy miképpen tudják kezelni a belső és külső tényezők által provokált bizonytalanságot a fiatalok egy háborúval és pandémiával tarkított kríziskorszakban

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Kultúra | Tudomány rovatban