Na hlavný obsah

Az SaS nem vétózta meg Matovič által beterjesztett gazdasági javaslatokat

Jöhet a Slovnaftot sújtó különadó és a magasabb családi pótlék.

Az SaS nem vétózta meg Matovič által beterjesztett gazdasági javaslatokat
Igor Matovič pénzügyminiszter (b), Richard Sulík gazdasági miniszter (k) és Eduard Heger kormányfő (j) Foto: TASR/Martin Baumann

A várakozásokkal ellentétben egészen olajozottan mentek a dolgok a szerdai kormányülésen. A miniszterek elfogadták a pénzügyminiszter, Igor Matovič által ajánlott javaslatokat az orosz olaj megadóztatására, illetve a családtámogatások növelésére. Az SaS frakciója előzetesen azt jelentette ki, hogy megvétózzák a volt miniszterelnök parlament elé terjesztett javaslatait, de végül nem éltek ezzel a lehetőséggel a szerdai ülésen. Nincs kizárva azonban egy olyan forgatókönyv, hogy a gyorsított eljárás részeként tárgyalt javaslatokat a csütörtökön Sulíkék felülbírálják a parlamentben.

Richard Sulík, az SaS elnöke és Igor Matovič az ország gazdaságával kapcsolatos elképzelései teljesen eltérnek egymástól. Az ebből fakadó viták a 2020-as választások után hatalomra lépett kormánykoalíciót nemegyszer szakadék szélére sodorták. A családtámogatási csomag olyan javaslatokat tartalmaz amelyek a volt miniszterelnök vesszőparipái, és a válsághelyzetben nyújtott nagyarányú támogatást a Slovnaftra kivetett különadóból tervezik fedezni.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban