Na hlavný obsah

Az átnevelhetetlen – interjú Fullajtár Andreával

A Jászai Mari-díjas színésznő Komáromban adta elő Stefano Massini Az átnevelhetetlen című monodrámáját, amely Anna Politkovszkaja életét dolgozza fel.

Az átnevelhetetlen – interjú Fullajtár Andreával

Tavaly volt 15 éve, hogy saját otthonának lépcsőházában, Moszkvában meggyilkolták az akkor 48 éves orosz újságírónőt, Anna Politkovszkaját. Politkovszkaja a független Novaja Gazeta című napilap különtudósítójaként bíráló hangnemben írt a Kremlnek a Csecsenföldön és az egész észak-kaukázusi régióban folytatott politikájáról.

A Politkovszkaja-gyilkosság megrendelőjének személyét azóta sem állapította meg az ügyben folytatott vizsgálat – a hozzátartozók és kollégák gyanúja szerint azért nem, mert a gyilkosságot politikai indítékból követhették el. Nem sokkal Anna Politkovszkaja halála után a kortárs olasz színház egyik legjelentősebb szerzője, Stefano Massini írt egy monodrámát az újságírónő cikkei és önéletrajzi feljegyzései alapján.

A darab címe: Az átnevelhetetlen. Fullajtár Andrea Jászai Mari díjas színművész adta elő nemrég nagy sikerrel Komáromban, a Jókai Színház Benkő Géza Stúdiószínpadán. Az előadás az Event n.o. meghívására, a KULTMINOR támogatásával valósult meg.

Fullajtár Andrával, valamint a darab rendezőjével, Pelsőczy Rékával Jakubecz László készített interjút. Az első kérdés Fullajtár Andreához szólt, aki egy nemrégi interjúban úgy nyilatkozott, minden előadás előtt három órával elindul benne egy lift, ami segít neki az elmélyülésben, koncentrációban. Beszélgetésünkkor másfél órával voltunk az előadás előtt. Jakubecz László kérdésére, hogy épp hol tart az a bizonyos lift, Fullajtár Andrea így válaszolt:

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Kultúra | Tudomány rovatban