Na hlavný obsah

Korrupcióval gyanúsítják a Sme rodina képviselőjét

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség nyomozója a múlt heti „Inferno - 8. kör” névre keresztelt akció keretében Martin Borguľa parlamenti képviselő ellen is büntetőeljárást indított.

Korrupcióval gyanúsítják a Sme rodina képviselőjét
Foto: N – Vladimír Šimíček

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség múlt héten végrehajtott „Pokol – 8. kör“ fedőnevet viselő akciója kapcsán merült fel Martin Borguľa, a kormánypárti Sme rodina képviselőjének neve. A gyanú szerint Borguľa 2018-ban 50 ezer euró kenőpénzt fizetett, hogy eltusolják a NAKA által a személye ellen indított eljárást. Akkor azzal vádolták, hogy befolyásolta a Pozsonyi Vízművek közbeszerzési eljárásait. Borguľa a Pokol fedőnevű akcióval kapcsolatban csupán azt közölte, hivatalosan egyelőre nem értesítették az ügy kapcsán.

A nyilvánosság rövidesen Boris Kollár, a Sme rodina elnökének reakciójáról is értesült, ugyanis Kollár mikrofonja kedden bekapcsolva maradt miközben a parlament ülése előtt már megkezdték az élő közvetítést. Így mindenki hallotta, amikor Kollár azt közölte, „Ez már nem vicces, Mikulec leváltása mellett fogok szavazni.“ A frakció szóvivője az eset után az állította, a házelnök kijelentése nem állt összefüggésben Borguľa meggyanúsításával.

Kollár az ügy kapcsán szerda délelőtt sajtótájékoztatót is tartott, ahol kijelentette, a Sme rodina frakció kiáll Borguľa mellett. A Sme rodina elnöke éles kritikát fogalmazott meg annak kapcsán, hogy Borguľát hivatalosan még nem értesítették az ügyről, a médiához azonban már eljutott az információ. Szerinte ez az előző kormány módszereire emlékeztet, így egyáltalán nincs összhangban a jelenlegi kormány azon ambíciójával, hogy helyreállítsák az emberek a jogállamba vetett bizalmát.

„Mi változott két év alatt? Ma hatodszor próbáljuk visszahívni Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminisztert. Mi változott az alatt a két év alatt, amíg ő volt a tárcavezető? A vádemelésről szóló határozat bejárta a médiát, és még az országos rendőr-főkapitány is előre tájékoztatott mindenkit, hogy kit fognak megvádolni. Honnan tudhatta ezt?”

– nyilatkozta dühösen Kollár.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban