Na hlavný obsah

A kormányfő 200 ezer eurót adományozott a tűzvész martalékává vált iglói nyugdíjasotthon felujítására

Márciusi tűzesetben senki nem sérült meg, de rengeteg minden a lángok martalékává vált.

A kormányfő 200 ezer eurót adományozott a tűzvész martalékává vált iglói nyugdíjasotthon felujítására
Foto: TASR/Milan Kapusta

Eduard Heger kormányfő 200 ezer eurót adományoz annak az iglói nyugdíjasotthonnak a felújítására, melyben március végén pusztított tűzvész. Eduard Heger a miniszterelnöki tartalékból történő forráskiosztásról az érintett létesítmény vezetőségével folytatott megbeszélést követően tájékoztatott a közösségi oldalon.

„Csaknem egy hónappal ezelőtt az idősek egy pusztító tűzzel vívtak harcot, amely megfosztotta őket szinte mindenüktől. Nagy szerencse a szerencsétlenségben, hogy a tragédia nem követelt emberéletet, köszönhetően a mentőegységek gyors közbeavatkozásának és az intézményben dolgozó ápolóknak, akik biztonságba helyezték az otthon lakóit” – fogalmazott a kormányfő, akit Mária Šofranko OĽaNO-s parlamenti képviselő ösztönzött a mai látogatásra, és az anyagi támogatás megítélésére.

„A miniszterelnöki tartalékot nem felesleges dolgokra kell fordítani, hanem a rászorulók valódi megsegítésére és értelmes társadalmi projektekre”

– vélekedett Eduard Heger, emlékeztetve a miniszterelnöki tartalék intézményével való korábbi visszaélésre.

A tűz március 29-én csapott fel az iglói városi nyugdíjasotthonban, a lángok az épület egészét beborították. A tűz keletkezése után fél órán belül sikerült mindenkit evakuálni az idősotthonból. Az otthonban 190 ügyfél és mintegy 40 alkalmazott tartózkodott, senki sem sérült meg. A lakóknak ideiglenes alternatív szállást kellett találniuk.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban