Na hlavný obsah

Fico és Kaliňák vizsgálati fogságba helyezését javasolja a rendőrség

A volt miniszterelnök őrizetbe vételére azért van szükség, mert feltételezhető, hogy megpróbálja befolyásolni a tanúkat.

Fico és Kaliňák vizsgálati fogságba helyezését javasolja a rendőrség
Robert Fico és párttársai a 2022. április 21-én tartott sajtótájékoztatón. Foto: TASR

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (a NAKA) nyomozója javasolta Robert Fico, a Smer-SD elnökének, valamint Robert Kaliňák (volt Smer-SD-s belügyminiszternek) a vizsgálati fogságba helyezését – derül ki a rendőrség közösségi oldalán közzétett közleményből.

A közlemény szerint az őrizetbe vételre azért van szükség, mert feltételezhető, hogy Fico megpróbálná befolyásolni a tanúkat, szakértőket, vádlottakat, vagy másképp akadályozná a nyomozást.

A rendőrség szerdán vette őrizetbe Robert Kaliňák volt belügyminisztert, akit Robert Ficóval, a Smer elnökével, volt kormányfővel együtt bűnszervezet alapításával gyanúsítanak. Mivel Fico parlamenti képviselő, az őrizetbe vételéhez a parlament hozzájárulása is szükséges.

Ficót és Kaliňákot bűnözői csoport létrehozásával és támogatásával, valamint hivatali visszaéléssel gyanúsítják, továbbá mind a két személy ellen eljárás indult üzleti, bank-, postai, telekommunikációs és adótitok többszöri veszélyeztetése ügyében. Az előkészítő eljárás törvényességét a Főügyészség Speciális Ügyészi Hivatalának ügyésze felügyeli.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban