Na hlavný obsah

Legkésőbb húsvét után érkezik a pénzügyi segítség a lakosság részére

A pénzügyminisztérium átfogó rendelkezéscsomagot állított össze, amivel a kormány a lakosokat kívánja segíteni az áremelkedések miatt megnőtt kiadásaik fedezésében

Legkésőbb húsvét után érkezik a pénzügyi segítség a lakosság részére
Eduard Heger miniszterelnök és Samuel Vlčan (OĽaNO-jelölt) agrárminiszter a nyitrai Penan pékségben tett látogatás után. Foto: TASR

Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő a nyitrai Penam vállalatnál tett szerdán látogatást ahol arról beszélt, hogy Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter már bemutatta az intézkedéscsomagot a koalíciós partnereknek, akiknek a következő napokban meg kellene egyezniük annak részleteiről. 

“A nyilvánosságnak, ha nem is húsvét előtt, de az ünnepek után mindenképpen szeretnénk bemutatni a csomagot” – mondta a kormányfő, aki annyit elárult, a javaslatban olyan forrásfedezet és kompenzációs eszközök szerepelnek, amelyeket a későbbiekben megismételnek. 

“Természetesen tudjuk, hogy ha a lakosoknak pénzt szeretnénk adni és támogatást nyújtani, ahhoz meg kell találnunk a pénzforrást is. Ekkor jönnek az olyan kérdések is, mint a monopol helyzetben lévő cégek megadóztatása. Tudatosítani kell, hogy éppen ezekben a kritikus helyzetekben vannak olyan vállalatok, amelyek átlagon felül keresnek. Nincs kifogásom ellene, ha egy vállalat bevételt termelt, ez így van rendjén, de ha vannak olyan körülmények, amelyekről senki nem tehet, bizonyos cégek pedig jelentős bevételekhez jutnak, akkor úgy vélem, fontos, hogy ezeket a bevételeket visszajuttassuk a lakosokhoz”

– fejtette ki Eduard Heger.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban