Na hlavný obsah

Az orvosoknál betelt a pohár – tömeges felmondással fenyegetőznek

Szakemberek hiányára, az alacsony fizetésekre és a kórházak állapotára panaszkodnak. A kormánynak júniusig adtak határidőt, hogy megoldják a helyzetet, különben tömeges felmondásokra számíthatnak.

Az orvosoknál betelt a pohár – tömeges felmondással fenyegetőznek
Peter Visolajský, az Orvosi Szakszervezet elnöke a 2022. április 5-én tartott sajtótájékoztatón. Foto: TASR

Az orvosi szakszervezeti tagok sztrájkkészültséget jelentettek be. Úgy döntöttek, hogy ha a kormány nem tesz semmit az egészségügy széthullása ellen, radikális módon reagálnak a kialakult helyzetre – jelentették be az Orvosi Szakszervezet képviselői még keddi sajtótájékoztatójukon.

„Az egészségügyben uralkodó állapotok nem engedik nekünk orvosoknak, hogy megfelelően gondoskodjunk a páciensekről. Ezt nem fogjuk csendben tűrni”

– mondta az Orvosi Szakszervezet elnöke, Peter Visolajský.

Szlovákia már Magyarországgal és Lengyelországgal sem tudja felvenni a versenyt az egészségügyi dolgozókért” – hangsúlyozta az elnök. „A minisztérium elutasítja a Szakszervezet állításait. A több mint két éve tartó pandémia ellenére a tárca Vladimír Lengvarský miniszter vezetése alatt nap mint nap azon dolgozik, hogy javuljon a szlovákiai egészségügy állapota.” – mondta Zuzana Eliášová szóvivő.

(pluska, ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban