Na hlavný obsah

Sikerült megfékezni az iglói idősek otthonában keletkezett tüzet

Az iglói idősek otthonában pusztító tűzvészt követően néhány idős a helyi sportcsarnokban töltötte a múlt éjszakát, mivel az épület teljes, lakott padlástere leégett.

Sikerült megfékezni az iglói idősek otthonában keletkezett tüzet
Foto: TASR

Az iglói idősek otthonában keletkezett tűzvészt követően az intézmény 190 lakosa maradt fedél nélkül. Az otthon egyik lakója, a 91 éves Alžbeta a következőképp nyilatkozott a történtekről:

„Szerencsére magamhoz vettem a szemüvegem és a telefonom“

– mondta az asszony.

Igló polgármestere az otthon vezetőjével és a városi hivatal munkatársaival karöltve igyekezett megoldást találni az idősek hirtelen jött lakhatási gondjaira.

„25 fekvőbeteg jelenleg az iglói kórházban tartózkodik, nagyjából 60 személyről a családtagjaik gondoskodnak az otthonukban“ –

– magyarázta Štefan Šiška, az otthon igazgatója

A kliensek közül 76-an a helyi sportcsarnokban töltötték az éjszakát, ahol Šiška szerint próbáltak megfelelő környezetet teremteni számukra. Mindenkinek kialakítottak egy kisebb életteret a saját ágyukkal.

„Kegyetlen a helyzet, a fő azonban az, hogy mindannyian élnek“ –

– mutatott rá az otthon egyik munkatársa.

Az idősotthon kliensei mellett a felszerelés egy részét is sikerült megmenteni. Ennek köszönhetően legalább két hétig biztosítani tudják minden lakó ellátását az egészségügyi állapotuknak megfelelően.

A tűzoltóknak kedden röviddel 20 óra után sikerült lokalizálniuk a tüzet, az éjszaka folyamán azonban a helyszínen maradtak, hogy felszámolják a rejtett tűzfészkeket.

Az előzetes becslések szerint a tűzeset következtében az épület legalább 1, de akár 2 évig is lakhatatlan, így az illetékesek mindent megtesznek azért, hogy megoldást találjanak az idősek elhelyezésére. Ennek kapcsán már több ajánlatot is kaptak a régió különböző pontjairól.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban