Na hlavný obsah

Kijárási korlátozás Kijevben

Délután öttől reggel nyolcig a háborús helyzet miatt nem teheti ki a lábát az utcára a főváros civil lakossága.

Kijárási korlátozás Kijevben
Rakétatalálat érte a többemeletes lakóházat Kijevben, 2022. február 26-án. Foto: TASR/AP

Szombaton délután 5 órától bevezették a kijárási korlátozást Kijevben. Az ukrán főváros utcáira reggel 8 óráig nem lehet kilépni. Ezt Vitalij Klicsko a város polgármestere jelentette be. A lakosság biztonsága érdekében hozták meg ezt a döntést, mivel az orosz katonák már péntek óta ostromolják a várost, és utcai összecsapásokra van kilátás.

Figyelmeztetik a civileket, hogy akik a tilalom ideje alatt az utcán tartózkodnak azokat ellenségnek tekintik. Előreláthatólag Február 28-ig marad érvényben a kijárási korlátozás.

A Telex.hu szombaton délután egy élő beszélgetést folytatott az egyik tudósítójukkal, aki a helyszínen tartózkodik. Azt mondta, hogy a mai napon a metró szerelvények már nem jártak, és a felszíni közlekedés is jelentéktelen volt. A taxik továbbra is üzemelnek, viszont csak leintéssel lehet kocsihoz jutni. Jelentős felvitték a sofőrök a tarifát, és többen is azt ajánlják, hogy elszállítsák a menekülést választó. A tudósító elmondása alapján a kenyér az egyetlen olyan árucikk, amiből hiányt szenvednek. A harcok egyre jobban fenyegetik a lakosságot, sokkal nagyobb feszültséget tapasztalnak a magyar ujságírók szombaton mint az előző napokban.

(Telex, portfolio.hu)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban