Na hlavný obsah

Vasárnap Délután Csenger Ferenccel

A Vasárnapi Délután tartalmából.

Vasárnap Délután Csenger Ferenccel

Mata Hari nevét mindenki ismeri. A népszerű táncosnő állítólag titkosügynök is volt, s emiatt e lis fogták és később kivégezték. De vajon tényleg bűnös volt? Csenger Ferenc összeállítása.

A Vasárnap délután állandó rovata az Egy film- két percben, amelyben a kinematográfia ikonikus darabjairól beszél Polák Zsóka filmesztéta – ajánlva ezeket az alkotásokat újranézésre. Ópium – egy elmebeteg nő naplója. Csáth Géza egyik művének filmváltozatáról hallják Polák Zsókát.

Kolár Péter a Thália Színház első igazgatója, a Csemadok Országos Választmányának egykori elnöke a napokban töltötte volna be a 75. születésnapját. Feleségével Kolár Eszterrel és munkatársával Hanesz Angelikával emlékezünk most rá. Köteles Szabolcs riportja.

A Művészet-történet című rovatunkban a művészvilág nagyjairól, ismert és kevésbé ismert művekről, érdekességekről szólunk. Franz Schubert volt az első romantikus zeneszerző – Melaj Erzsébet írásást Bodri Eleonóra olvassa fel.

Néhány napja ünnepelte 90. születésnapját a Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész, a Magyar Állami Operaház korábbi főigazgatója, a Magyar Televízió egykori elnökhelyettese, az egyik legismertebb magyarországi színházi és televíziós rendező, egyetemi tanár Szinetár Miklós, . A ma is aktívan dolgozó művésszel Kossár Georgina beszélget.

Bárdos Judit neve jól cseng nem csak a szlovákiai magyar színházi körökben, hanem a szlovákiai, magyarországi, csehországi filmvilágban is. Már az egyetemi évek alatt felfigyeltek rá és foglalkoztatták a hazai filmrendezők, szerepeket kapott a komáromi Jókai Színházban, újév napján mutatta be az RTVS a Jozef Mak című filmet, amelyben övé volt az egyik főszerep, most pedig Csehországban egy krimisorozatot forgat. Csenger Ferenc beszélgetése.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban