Na hlavný obsah

Šutaj Eštok: Csak idő kérdése, hogy kinyomozzák, ki küldött golyót Ficónak

Nyomoz a rendőrség a Robert Fico miniszterelnöknek borítékban küldött töltény ügyében – erősítette meg a TASR-nek Michal Szeiff kerületi rendőrségi szóvivő.

Šutaj Eštok: Csak idő kérdése, hogy kinyomozzák, ki küldött golyót Ficónak
Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter Foto: TASR/Pavel Neubauer

Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter kijelentette, csak idő kérdése, hogy a rendőrség kinyomozza, ki küldte a borítékot. A belügyminiszter kijelentette, folytatódik a kormányfő elleni hajtóvadászat, és továbbra is aggódni kell a kormányfő életéért.

„A testőrség az előírások szerint látja el feladatait, de nehéz harcolni az emberi gonoszsággal és agresszióval” – tette hozzá Šutaj Eštok, egyben mindenkit felszólított, hogy hagyjon fel az érzelmek felkorbácsolásával és a feszültségkeltéssel.

Szerdán a miniszterelnöknek címzett borítékban fedeztek fel egy töltényt a Közjogi Méltóságok és Diplomáciai Képviseletek Védelmi Hivatalának munkatársai. A levél ismeretlen feladótól érkezett.

Maroš Žilinka legfőbb ügyész azt mondta, golyót tartalmazó borítékot küldeni a miniszterelnöknek, aki ellen nemrég merényletet követtek el, nemcsak bűncselekmény, hanem szívtelenség és érzéketlenség is.

„Határozottan az elemi tisztességre és emberségre szólítom fel az egész társadalmat! Véget kell vetni a cinizmusnak és a gyűlöletnek, amely áthatja társadalmunkat” – szólított fel Žilinka a közösségi hálón

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban